5 Şubat 2019 Salı

TÜP BEBEK TEDAVİSİ NEDİR? NASIL YAPILIR? AŞAMALARI NELERDİR?



TÜP BEBEK TEDAVİSİ NEDİR?


            Tüp bebek tedavisi her geçen gün artmakla birlikte bu konuda toplumda çok fazla bilgi sahibi insan yoktur. Tanım yapacak olursak tüp bebek tedavisi kadından alınan yumurta ile erkekten alınan spermlerin labaratuvar ortamında birleştirilmesi ve döllenen yumurtanın kadının rahmine yerleştirilmesi işlemidir.



TÜP BEBEK TEDAVİSİ KİMLERE UYGULANIR?


           Tüp bebek tedavisi yapılan testler sonucunda bebeği olmayacak olan çiftlere uygulanır. Genellikle kısırlık ya da daha değişik hastalıkları olan çifler için çok cazip bir yöntemdir. 


TÜP BEBEK TEDAVİSİNİN AŞAMALRI NELERDİR?

           Öncelikle anne adayının yumurta sayısını artırmak için çeşitli ilaçlar kullanılır. Daha sonra yumurtalıklardan yumurta alınır. Baba adayındanda sperm alınır. Labaratuvarda yumurta ve sperm birleştirilir. Eğer döllenme olur embriyo oluşursa embriyoyu anne adayının rahmine işin ehli olan bir hekim yerleştirir. Yaklaşık iki hafta sonra anne adayına yapılan kan testinde gebelik hormonunun kandaki değeri yüksekse işlem başarılı olmuş demektir. Başarılı olan işlemden sonra doktor progesteron hormonu verebilir. Eğer kandaki seviye düşükse işlem başarısız olmuş demektir ve tedavi durdurulur.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder